Att få upp flåset på bästa sätt

Har du fått dåligt flås såhär efter semestern? Hur gör man för att jobba upp flåset igen? Det ska vi försöka svara på i denna artikel. Många tror att man får upp flåset genom att springa så långt som möjligt men så är det inte. För att få upp flåset på det mest effektiva sättet så måste du träna intervall träning och det kan man göra på olika sätt, här kommer våra bästa tips:

  1. Leta upp en trappa som är relativt lång, spring sedan upp för den så fort du bara orkar och trippa sedan ner. Kör detta i ett fem gånger fem set med fem minuters vila emellan varje set så att du kommer ner i puls. Väldigt effektivt och mycket jobbigt.
  2. Hoppa hopprep är en övning som används väldigt ofta i träningssammanhang, särskilt i boxning där du behöver jobba upp flåset ordentligt för att orka med alla ronder. Hopprep kan vara svårt i början teknikmässigt men övning ger färdighet och det är en mycket bra övning att få upp pulsen ordentligt.
  3. Springa intervaller i backar. Också här en mycket jobbig övning men ack så effektiv. Leta upp en lagom brant backe, förslagsvis i ett elljusspår. Spring sedan allt du har uppför backen och trippa sedan försiktigt ner för den, upprepa så många gånger du orkar och försök att öka med en gång varje träningspass.
  4. Spring intervaller på stranden! Underlaget gör att du måste jobba mer med hela kroppen för att orka, denna övning är en riktig killer men otroligt bra. Även här så börjar du med att göra så många du orkar vid första passet för att sedan utöka det varje gång. Exempelvis, spring allt du har från punkt A till B och jogga sedan lätt eller gå tillbaka till punkt A, upprepa så länge du bara orkar.
  5. Hoppas studsmatta. Snacka om att kombinera nytta med nöje. Att hoppa studsmatta är ett superbra alternativ för att jobba upp konditionen. Dessutom så kommer positiva effekter som att det även är en effektiv knipövning. Har du barn så kommer du att bli väldigt populär när du hoppar runt på studsmattan med dem, snacka om win win.
  6. Testa bollsporter med en vän. En av de jobbigaste och mest effektiva bollsporten som bygger upp din kondition är Squash. En racketsport som du kan dra med bästa vännen på och dessutom ha roligt under tiden. Tennis är också ett mycket effektivt sätt att bygga upp flåset på. Kan du inte så kan du boka in en tid med en instruktör som hjälper dig att komma i gång och slipa på tekniken. Andra bra och roliga flåssporter är pingis, fotboll, innebandy och badminton. Det som är positivt med den här punkten är att du tränar ihop med andra och det brukar främja motivationen och dessutom så glömmer man bort att det är jobbigt mitt i allt det roliga. Så detta är definitivt något för dig som kanske behöver en liten extra push.